Przepis na : deser
W tym odcinku swojego programu Karol Okrasa pokazuje nietypowe przepisy na jajka. Zobacz odcinek programu. Sękacz tradycyjny i sękacz gryczano-grzybowy Składniki: 50 świeżych jaj 1 kg masła 1 kg cukru 1l gęstej kwaśnej śmietany 750 g mąki pszennej 250 g mąki gryczanej 1 opakowanie proszku do pieczenia 5-6 suszonych borowików 1 aromat arakowy sól Sposób przygotowania: Do dużej miski przekładamy masło, wsypujemy cukier. Oddzielamy żółtka od białe. Żółtka dodajemy do masła i cukru, ucieramy całość mikserem na gładk...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.