Okrasa łamie przepisy: Jaja inaczej (odc. 22)

Okrasa łamie przepisy: Jaja inaczej (odc. 22)

Przepis na : deser

W tym odcinku swojego programu Karol Okrasa pokazuje nietypowe przepisy na jajka. Zobacz odcinek programu. Sękacz tradycyjny i sękacz gryczano-grzybowy Składniki: 50 świeżych jaj 1 kg masła 1 kg cukru 1l gęstej kwaśnej śmietany 750 g mąki pszennej 250 g mąki gryczanej 1 opakowanie proszku do pieczenia 5-6 suszonych borowików 1 aromat arakowy sól Sposób przygotowania: Do dużej miski przekładamy masło, wsypujemy cukier. Oddzielamy żółtka od białe. Żółtka dodajemy do masła i cukru, ucieramy całość mikserem na gładk...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, sosy, krupnik, łosoś, śliwka, marynaty, mak, grzyby, ciasto, wątróbka drobiowa, drobiowe, mięso, filet z łososia, owoce morza, desery, deser, ryba w occie, ciasta z masa, bez pieczenia, mięsa pieczone, łosoś wędzony, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z makiem, ryby smażone, ciasto ucierane , drugie danie, ciasto ze śliwką, łatwe ciasto

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.