Szybki i pyszny pomysł na śledzie, nie tylko na święta. Ocet ryżowy podkręca smak śmietanowego sosu i przełamuje słodycz jabłek. Polecam! SKŁADNIKI 400g filetów śledziowych 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 1 płaska łyżeczka cukru pudru 2-3 łyżki octu ryżowego (można więcej) 1 duże jabłko 1 duża cebula pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę o boku 0,5 cm. Cebulę kroimy w kostkę o tej samej wielkości co jabłko. Śmietanę łączymy z majonezem, cukrem pudrem i octem ryżowy... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...