Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku

Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku

Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego z Grecją, co fasolka po bretońsku z Bretanią, kawa po turecku z Turcją, pierogi ruskie z Rosją, a paprykarz szczeciński z rybami Ten ostatni chociaż ze Szczecina rzeczywiście pochodzi, gdzie powstał jako produkt racjonalizatorski w laboratorium (jak mawiał kanclerz Bismarck: „Ludzie nie powinni wiedzieć jak robi się paprykarz szczeciński i polityk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ciasto, ryba, tarta, ryba po grecku, zupa pomidorowa, pierogi przepis, pierogi, placki, ryba w ciescie, ciasto drożdżowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, sos pomidorowy, sosy, fasolka, drożdżowe, łatwe ciasto, mięso, fasolka po bretonsku, owoce morza, dania bez mięsa, szybkie ciasto, ciasto na zimno, warzywa na patelnie, pierogi z mięsem, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.