Cytrynowe risotto z krewetkami

Cytrynowe risotto z krewetkami

Cytrynowe risotto z krewetkami

Kremowe, delikatnie cytrynowe risotto z krewetkami. Lekkie danie, idealne na lato. Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio lub carnarolli kilkanaście dużych oczyszczonych krewetek  pół cytryny 500 ml bulionu warzywnego 3 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz i sól Krewetki mrożone rozmrozić. Wrzucić je do wrzącej wody i gotować około 2 minuty. Wyjąć, odcedzić i wyłożyć na deskę do krojenia. Połowę pokroić na kawałki. Odstawić na bok. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.