Mintaj w migdałowym szpinaku

Mintaj w migdałowym szpinaku

Mintaj w migdałowym szpinaku

Szybki, prosty i dietetyczny obiad. Jest bezglutenowy i bez laktozy. Do szpinaku dodałam zamiast śmietany domowe mleko migdałowe. Podałam go z makaronem z grochu ale może być inny bezglutenowy albo jaki lubicie. 450 g szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 ml mleka migdałowego sól, pieprz czarny i czerwony zioła włoskie 400 g filetów mintaja 200 g makaronu bezglutenowego u mnie z grochu olej rzepakowy  koperek świeży Filety odmrażam, osuszam ręcznikom papierowym. Posypuję solą, pieprzem, ziołami i odstawi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.