Ziołowa i soczysta ryba pieczona, dokładnie filet z mintaja. Może być także filet z dorsza, tilapii, nawet polędwica z dorsza, którą osobiście uwielbiam. Rybę pieczoną podaję z puree ziemniaczanym ze świeżym koperkiem oraz chrzanem. Obowiązkowo także surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Składniki: kilka filetów z mintaja, dorsza lub inne ostra i słodka papryka, majeranek, suszony koperek sok z cytryny sól, pieprz masło Przygotowanie: Umyte i osuszone filety przyprawiam, układam w folii aluminiowej lub w nacz... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...