Przepis pochodzi z książki "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" Matthew Forta , której recenzje znajdziecie na blogu. Przepis kuchni sycylijskiej na pyszną ośmiornicę utopioną w oliwie. Affogato znaczy utonął, utopić więc tak sobie to przetłumaczyłam. Jeśli wśród moich czytelników są Włosi proszę sprostować jeśli coś poknociłam. Tak czy inaczej ośmiornica jest miękka, kremowa, rozpływa się w ustach, rewelacyjny smak, polecam. Na Sycylii podaje się tak przyrządzoną ośmiornicę jako przystawkę. Ośmio... czytaj dalej...
Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.