Ośmiornica Affogato

Ośmiornica Affogato

Ośmiornica Affogato

Przepis pochodzi z książki "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" Matthew Forta , której recenzje znajdziecie na blogu. Przepis kuchni sycylijskiej na pyszną ośmiornicę utopioną w oliwie. Affogato znaczy utonął, utopić więc tak sobie to przetłumaczyłam. Jeśli wśród moich czytelników są Włosi proszę sprostować jeśli coś poknociłam. Tak czy inaczej ośmiornica jest miękka, kremowa, rozpływa się w ustach, rewelacyjny smak, polecam. Na Sycylii podaje się tak przyrządzoną ośmiornicę jako przystawkę. Ośmio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przystawki, owoce morza, ziemniaki

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.