Pieczone kalmary z musem z kalafiora

Pieczone kalmary z musem z kalafiora

Pieczone kalmary z musem z kalafiora

Składniki: ? kalmary 3 sztuki ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? 3 łyżki oleju ? sól, pieprz ? ząbek czosnku ? garść rukoli lub innej sałaty Sos ? 1 czerwona papryka ? 1 łyżka octu winnego czerwonego ? 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry ? 2 łyżki oliwy ? sól, pieprz Mus ? kalafior mrożony 400 g ? 100 g masła ? 400 ml mleka ? 150 ml śmietany ? ząbek czosnku ? sól, pieprz, gałka muszkatałowa Wykonanie: ? Kalmary przeciąć aby uzyskać płat, który naciąć od środka w kratkę ostrym nożem, nie przecinając na wylot. ? ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję