PRZEGRZEBKI ZAPIEKANE W MAŚLE CZOSNKOWO- KOPERKOWYM

PRZEGRZEBKI ZAPIEKANE W MAŚLE CZOSNKOWO- KOPERKOWYM

PRZEGRZEBKI ZAPIEKANE W MAŚLE CZOSNKOWO- KOPERKOWYM

Przegrzebki to inaczej muszle św. Jakuba ( ang. scallops ). Delikatne w smaku, dobrze smakują na surowo, ale też można je przyrządzić na wiele innych sposobów. Ja dziś pokażę Wam pyszny i prosty sposób na przegrzebki zapiekane w maśle czosnkowo-ziołowym Składniki: * 4 przegrzebki  * 2 ząbki czosnku * 2 łyżki masła * 1 łyżeczka suszonego koperku Wykonanie: Przegrzebki otworzyć delikatnie nożem, mięso z muszli oczyścić i umyć. Muszle umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Masło wymieszać z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.