W Portugalii wszystko jest à lagareiro , czyli skąpane w aromatycznej oliwie z czosnkiem podczas pieczenia i żeby było mało podane z jeszcze dodatkową porcją po ugotowaniu. Dania tak przyrządzone można pokochać, jeśli zostały dobrze ugotowane z wysokiej jakości składników, albo znienawidzić, jeśli użyto na przykład starej oliwy. Ze wszystkich potraw przyrządzonych tą metodą moim ulubionym jest pieczona ośmiornica z ziemniakami. Gdy w menu widzę tylko polvo à lagareiro , to nie mogę się powstrzymać, by... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...