Mamy smaka na rybkę? Oczywiście, że tak, zwłaszcza jeśli jest to pstrąg pieczony . Czy potrzeba wielu składników? Oczywiście, że nie, jedynie cytrynkę, masło i natkę pietruszki. Jeśli już poradzimy sobie z oczyszczeniem pstrąga, danie mamy właściwie gotowe. Tak się składa, że u nas ostatnio więcej gotuje B., każde danie wychodzi Mu doskonałe, więc i tym razem z pstrągiem pieczonym było podobnie. Zaczynam się obawiać, że wkrótce w kuchni nie będzie dla mnie miejsca. Jeśli jednak mam jeść taką rybę, to mi to pas... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...