Pstrąg z ziemniakami z piekarnika

Pstrąg z ziemniakami z piekarnika

Pstrąg z ziemniakami z piekarnika

Przepis na : obiad

Pstrąg z ziemniakami z piekarnika – lekki i pyszny, doskonały na obiad. Najlepiej smakuje na wiosnę i latem z młodymi ziemniaczkami. Przyprawiona koperkiem, rozmarynem, masłem i białym winem ryba rozpływa się w ustach, a to głównie dzięki upieczeniu jej w torebce z papieru do pieczenia. Ryba pieczona w takim papilocie piecze się we własnych sokach – dzięki temu nie wysycha i jest wyjątkowo wilgotna. Pstrągi przygotowane w ten sposób są obłędne. Podaję składniki na dwie porcje, ale z łatwością można... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, pstrag, jak zrobic pstrąga, ziemniaki, ziemniak, ryba, cytryna, mielone, brokuły, sok, obiad, rukola, fasolka, fasolka szparagowa, brokuł, owoce morza, kolacja, ziemniaki na obiad, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania na gorąco

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.