Morszczuk smażony w cieście na zielono

Morszczuk smażony w cieście na zielono

Morszczuk smażony w cieście na zielono

Smażona rybka dlaczego nie, dodatkowo w cieście i to na zielono. Ciasto użyte do smażenia ryby nadaje jej wilgotności i delikatności. Chyba nawet wcześniej pisałam, że w  ten sposób gdy smażymy ryby nie ma tak intensywnego zapachu jej przygotowywania. W tym przepisie dodatkowo używamy natki pietruszki i wzbogacamy danie w wiele witamin i minerałów. Składniki: Filety z morszczuka ( mrożone ok. 500 gram ) Jajko Mleko Sól Natka pietruszki ( pęczek ) Olej do smażenia Wykonanie: Rybę rozmrażamy na sicie. Lekko przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ciasto, ryby smażone, kapustą, naleśniki, ciasto na naleśniki, naleśnik, kapusta kiszona, surówka, ryba w ciescie, owoce morza, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.