Uwielbiam zapiekane wszelakie tarty i quichce. Można je jeść na ciepło i na zimno. Zabrać do pracy, na piknik. Wersja z bobem, łososiem i kulkami ziemniaczanymi. spód: 100 g mąki pszennej 150 g migdałów 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli, pieprz 2 łyżki sezam czarny i biały 80 g masła zimnego 2 łyżki zimnej wody Farsz: sól, pieprz czarny i czerwony 2 białka 2 jajka 120 g serka czosnkowego śmietankowego 300 ml jogurtu greckiego 250 g bobu 20 kulek ziemniaczanych mrożonyc... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...