Przepis na : obiad
Weekendowe jedzenie rządzi się swoimi prawami! Ja w tym czasie lubię odkrywać nowe smaki, bądź wręcz przeciwnie z chęcią wracam do sprawdzonych i ulubionych dań i smaków. I tak właśnie jest dzisiaj, nasza ukochana, rozgrzewająca i zarazem delikatna zupa z krewetkami z mango, z dodatkiem mieszanki chilli, świeżej roszponki i kiełków brokuła, podana z makaronem ryżowym. Jest zarazem kwaśna i słodka, dość łagodna i przede wszystkim bardzo, bardzo prosta. Wystarczy kwadrans i obiad gotowy, lista składników do jej ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)