Dorsz w orzechowo – pietruszkowej panierce z puree ziemniaczano – pomidorowym

Dorsz w orzechowo – pietruszkowej panierce z puree ziemniaczano – pomidorowym

Dorsz w orzechowo – pietruszkowej panierce z puree ziemniaczano – pomidorowym

Do tego, że warto jeść ryby chyba nie muszę nikogo przekonywać. Staram się aby w mojej diecie, ich nie brakowało. Do przepisu użyłam filet z dorsza, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby go zastąpić inną rybką. Pomidorowe puree przygotowałam, z młodych ziemniaczków i wyszło nieziemsko kremowe. Całość dopełnia surówka z ogórka małosolnego, która idealnie pasuje do ryby. Składniki na panierkę do ryby (około 5 porcji): 0,5 kg fileta z dorsza 1 jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej garść pestek dyni garść pestek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.