Smaczny, delikatny łososiowo porowy quiche. Rybę można ugotować na parze dzień wcześniej i trzymać w lodówce do czasu, aż będziemy piec nasz quiche. Dobrze smakuje z dużą porcją sałaty i z pomidorami. Polecam na lekki lunch. Przepis: dr. Michael-Mosley ze strony Daily Mail Porowo łososiowy quiche - przepis składniki 2 porcje 1 łyżka oliwy z oliwek + dodatkowo do natłuszczenia formy ok 100 g białych części pora, pokrojonego w cienkie plasterki 1 - 2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone Garść młodych liści szpi... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...