Aromatyczne tajskie czerwone curry z krewetkami tygrysimi. Rozgrzewające proste danie, którego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Składniki: 250 g obranych krewetek tygrysich cebula 2 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku łyżeczka nasion kuminu 2 łyżki czerwonej pasty curry puszka mleka kokosowego łyżka sosu rybnego 2 liście limonki kaffir świeża kolendra olej do woka dodatkowo: makaron ryżowy lub ryż jaśminowy Krewetki rozmrozić. Na patelni lub woku rozgrzać olej. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju.... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...