Kluczem do sukcesu w tym przypadku jest cierpliwość (żeby masa jajeczna miała czas przypiec się od spodu) i duża ilość dodatków Wtedy ten omlet z łososiem jest znakomity Składniki: 2 duże jajka pieczony łosoś mascarpone dymka słodka papryka pieprz sól masło (do smażenia) rozbełtaj jajka. Dopraw słodką papryką, pieprzem i solą na średniej wielkości patelni rozpuść masło (ok 1 łyżki) na małym ogniu przelej jajka na patelnię, rozprowadź równą warstwą ułóż na nich kawałki łososia i małe porcje mascarpone (po ok... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...