Krewetki smażone a następnie duszone w pomidorach na koniec posypane serem feta i zapiekane. KREWETKI SAGANAKI SKŁADNIKI 20 sztuk średnich krewetek; kilka ząbków czosnku; około 70 gramów lub więcej prawdziwej fety; trochę natki pietruszki; puszka pomidorów; dobra oliwa extra vergine; sól, pieprz; przepis na krewetki saganaki z pomidorami i fetą Artykuł Krewetki saganaki z pomidorami i fetą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.