KREWETKI PO MEKSYKAŃSKU

KREWETKI PO MEKSYKAŃSKU

KREWETKI PO MEKSYKAŃSKU

Krewetki gotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni  meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w proszku. Podane z ryżem, pastą z awokado i jogurtem naturalnym. Obficie skropione sokiem z limonki. Polecam na weekendową kolację. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 40 g masła 1 cebula / drobno posiekana 4 ząbki czosnku / pokrojone w plasterki 1/2 czerwonej papryki / pokrojonej w kostkę 2-3 łyżki ziaren kukurydzy (świeżych, mrożonych lub odsączo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.