Dorsz pod grzybową kruszonką

Dorsz pod grzybową kruszonką

Dorsz pod grzybową kruszonką

Przepis na : obiad

Dorsz pod grzybową kruszonką to proste danie rybne, które można bez problemu przygotować dzień wcześniej, a upiec przed podaniem. Charakterystyczna grzybowa kruszonka jest chrupiąca, przez co świetnie kontrastuje z delikatną rybą. Lepsza jest zdecydowanie na świeżej kajzerce, ale w jej zastępstwie można użyć po prostu tartej bułki. Dorsza najlepiej podać na delikatnym puree – można zrobić tradycyjne ziemniaczane, ale z daniem równie dobrze będzie komponowało się lżejsze puree z kalafiora. Dorsz pod gr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, dorsz, ryby, mielone, bułki, ryba, kalafiorem, kalafior, puree, grzyby, owoce morza, obiad, puree ziemniaczane, bułka pszenna, ryby smażone, mielone z warzywami, dorsz pieczony, kalafior pieczony, warzywa na patelnie, bez pieczenia

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.