Przepis na : obiad
Dorsz pod grzybową kruszonką to proste danie rybne, które można bez problemu przygotować dzień wcześniej, a upiec przed podaniem. Charakterystyczna grzybowa kruszonka jest chrupiąca, przez co świetnie kontrastuje z delikatną rybą. Lepsza jest zdecydowanie na świeżej kajzerce, ale w jej zastępstwie można użyć po prostu tartej bułki. Dorsza najlepiej podać na delikatnym puree – można zrobić tradycyjne ziemniaczane, ale z daniem równie dobrze będzie komponowało się lżejsze puree z kalafiora. Dorsz pod gr... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...