TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI

TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI

TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI

Uwielbiam polędwicę tuńczyka, najprostszy sposób jej przygotowania to po prostu oprószyć pieprzem i rach ciach na patelnię, ale nie po to mam bloga, żeby publikować tu takie banały. Fish Friday zobowiązuje Udało mi się zakupić piękny kawałek tuńczyka (w dodatku w dobrej cenie!), więc mogłam poszaleć. Do tego dania najlepiej wybrać kawałek polędwicy tuńczyka znajdujący się przy końcu ogona. Steki najlepiej będą smakować, gdy będą się marynować przez noc, więc dzień wcześniej należy posypać tuńczyka tartą skórką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.