Piccata z dorsza z kaparami

Piccata z dorsza z kaparami

Piccata z dorsza z kaparami

Przepis na : obiad

Piccata z dorsza z kaparami to szybki pomysł na inną wersję smażonej ryby. Ja użyłam dorsza, ale nada się także halibut, sola, okoń morski lub nilowy, flądra, turbot albo po prostu mintaj. Piccata to włoski sposób przygotowywania potraw, polegający na smażeniu, następnie zdjęciu głównego składnika z patelni i wlaniu odrobiny wina, które zbierze całe smaki. Do dań w stylu piccata dodaje się często kapary, cytrynę, pietruszkę i masło. Jako, że rybę smażymy na maśle, nie dodawałam dodatkowej porcji na końcu. Naj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, dorsz, cytryna, ryby smażone, sok, polewa, mielone, ryby w zalewie, mięso, drobiowe, rukola, ziemniaki, kurczak, ziemniak, pizza , owoce morza, kolacja, makarony, ciasto na pizze, makaron, pieczone ziemniaki, pizza przepis, obiad, dorsz pieczony, kurczak po włosku, dania z kurczakiem, szybki obiad, obiad na szybko, pomysł na obiad

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.