Dorsz, migdały, parmezan i aioli

Dorsz, migdały, parmezan i aioli

Dorsz, migdały, parmezan i aioli

Przepis na : obiad

Dzisiaj w Szwecji święto lata. Co prawda lato w tym roku jak na razie nie rozpieszcza ale to nie przyszkadza aby smacznie zaplanować wolny dzień od pracy. Przy piątku postawiłam na rybę dorsz . Bardzo lubię panierowanego, smażonego dorsza. Dzisiaj pozwoliłam sobie zrobić panierkę z migdałowej mąki i parmezanu, a jako przystawkę przygotowałam prostą surówkę z marchewki i pietruszki. Do ryby przyrządziłam również sos aioli. Młode ziemniaczki “w mundurkach” posypane świeżutkim koprem…oj tak, typo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, dorsz, ryba, sosy, majonez, obiad, marchewka, surówka, koper, do pracy, przepisy na święta, puree, boczek, sok, szparagi, kapustą, przystawki, grill, ryby smażone, owoce morza, dipy, ryby na święta, sos do jajek, boczek w sosie, dorsz pieczony, surówka z kapusty, pieczony boczek, jajka na święta

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.