Karp po styryjsku

Karp po styryjsku

Karp po styryjsku

Bardzo łagodny w smaku karp dobrze komponuje się z takimi warzywami jak marchew, seler (korzenny i naciowy) oraz por, które dodają mu wyrazistości. Z przepisem na karpia po styryjsku zetknąłem się po raz pierwszy w książce Podróże kulinarne – kuchnia węgierska. Tak, wiem że Styria jest w Austrii, ale domyślam się, że potrawa pamięta po prostu czasy wielonarodowej monarchii Habsburgów i że pewnie wtedy trafiła na Węgry… W każdym bądź razie, poniżej widoczna jest zmodyfikowana przeze mnie wersja książkow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

seler, warzywa, tarta, cebula, por , ziemniak, marchewka, ziemniaki, seler naciowy, sok, cytryna, do pracy, mięso, ryby, owoce morza, szybki obiad, ryba, obiad na szybko, obiad, mięso duszone, warzywa na patelnie, duszona marchew, ziemniaki na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.