Tortilla z łososiem i sosem pistacjowym

Tortilla z łososiem i sosem pistacjowym

Tortilla z łososiem i sosem pistacjowym

Petarda! Najlepsza tortilla jaką jedliśmy Oczywiście łosoś, którego uwielbiam Ale ten sos pistacjowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 4 placki do tortilli 150 – 200 g łososia 4 liście sałaty Sos: 6 łyżek oliwy 100 g obranych pistacji 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny szczypta pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos zmiksować blenderem na gładką masę. Placki do tortilli przygrzać. Wyłożyć sałatę, sos i łososia. Zawinąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.