Małże po marynarsku w białym winie (Cozze alla marinara)

Małże po marynarsku w białym winie (Cozze alla marinara)

Małże po marynarsku w białym winie (Cozze alla marinara)

Ma łż e po marynarsku s ą  jednym z najbardziej znanych przepisów  kuchni włoskiej a jednocześnie najprostszym na przygotowanie małży. Wystarczy tylko kilka minut duszenia małż w białym winie z dodatkiem oliwy extravergine, czosnku i pietruszki i mamy gotowe danie. Smacznego :)  **** Le cozze alla marinara è uno dei più grandi classici della cucina italiana. La preparazione è molto semplice, veloce e non richiederà tanti ingredienti. Ideale come antipasto, da accompagnare con fette di p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

spaghetti, pieczywo, owoce morza

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.