Dietetyczna ryba z warzywami z piekarnika pod beszamelowym sosem. Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 filety z rybne (duże) ½ cytryny Farsz: 200 g sera feta ½ papryki czerwonej ½ pęczku koperku ½ pęczku natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 jajko Sos: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka (1 szklanka) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Filety rybne opłukać, osuszyć, przekroić na pół i skro... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.