Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy.

Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy.

Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy.

W ostatnim czasie pokochałem ryby; od ponad roku jem ich znacznie więcej niż dotychczas. Eksperymentuję często z nimi i łączę mniej tradycyjne smaki. Dziś będzie pstrąg. Jest to jedyna ryba słodkowodna, którą, poza morskimi, toleruję. Nie starajcie się mnie przekonywać; chociaż przyrządzam inne ryby słodkowodne, tylko pstrąg mi odpowiada. Czego potrzebujemy? Do ryby: -sól, pieprz, imbir, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn i suszona cebula; nacieramy tą mieszanką z moździerza rybę z każdej strony -płatki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.