Dorsz w sosie szpinakowym

Dorsz w sosie szpinakowym

Dorsz w sosie szpinakowym

Delikatna ryba w sosie szpinakowym z dodatkiem śmietany i fety. Z przepisu wychodzą 3 porcje obiadowe. Najlepiej podawać z ryżem. 350 g filetów z dorsza 450 g mrożonego szpinaku 1 średnia cebula 4 łyżki fety 2 łyżki śmietany 18% sól do smaku pieprz do smaku 1 ząbek czosnku olej do smażenia Filety z dorsza opłukać i dokładnie natrzeć solą i pieprzem. Żaroodporną formę wysmarować olejem i przełożyć do niej dorsza. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Na patelnię dodać szpinak, sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, dorsz, szpinak, sosy, ryby, ryba, ryż, owoce morza, dietetyczne , dietetycznie, dania dietetyczne, filet ze szpinakiem, dorsz pieczony, sos do ryżu, dania obiadowe, ryż smażony, ryby smażone

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.