Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku

Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku

Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku

Przepis na : obiad

W tym tygodniu w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 przenosimy się do Hiszpanii. Kuchnia hiszpańska to jedna z moich ulubionych kuchni. Mam do niej ogromny sentyment, bo spędziłam w  tym kraju parę lat. Miałam więc nie lada problem co by tu przyrządzić w ramach naszego wspólnego gotowania razem z Darią. Padło na rybę w sosie pomidorowym,  danie które w  naszym domu pojawia się już od kilku lat, a zaczerpnięte zostało z jakiegoś stareg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.