Przepis na : kolacja
O śmiornicę, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej, najczęściej podawana jako przekąska. Można się w niej zakochać od pierwszego kęsa lub znienawidzić (to zazwyczaj z powodu jej egzotycznego wyglądu ;) ). W brew pozorom jest dość łatwa do przygotowania, a ugotowanego głowonoga można serwować na wiele sposobów. Najprostszy to ośmiornica marynowana w oliwie i przyprawach, do podania na ciepło lub zimno. Czas przygotowania: Składniki: 1 ośmiornica, szklanka wody, 50 ml octu, 1 łyżeczka ziaren pieprzu, ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...