Przepis na : śniadanie
Niby to pasta, ale nie do końca. Chciałam ją zrobić na początku z jogurtem naturalnym, ale jak zwykle wygrała oliwa i sok z cytryny. Pastę na pewno uzyskacie po dodaniu np. jogurtu i majonezu – co kto lubi. Nas naszło na tuńczyka, oliwki, czerwoną cebulę i koperek (który jest beznadziejny o tej porze roku). W ogóle, taką niewielką porcją, najedliśmy się jak stopińdziesiąt. Najecie się i Wy. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) 10 zielonych oliwek bez pestek pół małej czerwonej cebul... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...