Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami

Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami

Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami

Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było przechowywać w chłodzie nawet do trzech miesięcy. Obecnie konfituje się mięsa: kacze, gęsie i inne dla walorów smakowych. Zachęcam do spróbowania takiej ośmiornicy, jest kremowa, delikatna i pyszna. Ośmiornica confit z ziemniakami. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ziemniaki, owoce morza

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.