Dorsz zapiekany na pomidorach z tymiankiem

Dorsz zapiekany na pomidorach z tymiankiem

Dorsz zapiekany na pomidorach z tymiankiem

Na szczęście Parlament Europejski zezwolił  polskim rybakom w tym roku na połów dorsza latem. Oznacza to, że nawet w wakacje będzie można cieszyć podniebienie tą świeżą pyszną rybą.  A czy może być coś pyszniejszego niż świeży dorsz? Może! Dorsz zapiekany z pomidorami. Składniki dla 3 osób: 700 g filetów dorsza bałtyckiego 900 g świeżych pomidorów 2 łyżeczki suszonego tymianku lub 2 łyżki świeżego tymianku 2 ząbki polskiego czosnku 4 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju rzepakowego 5 łyżek bułki tartej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję