Świąteczne śledzie czas zacząć przyrządzić. Uwielbiam śledzie i zawsze robię ich kilka rodzajów. Wyjadam je prosto ze słoika. Zwłaszcza śledziowe koreczki czyli inaczej rolmopsy łatwo chwycić i podgryzać. Świąteczne śledzie muszą być zawsze ekstra! Zazwyczaj używam duże i mięsiste filety tak zwane matiasy. Są najlepsze, przede wszystkim dobrze oczyszczone z ości. Na święta kupuję około 1 kg śledzi solonych. Najpierw je moczę w zimnej wodzie, zmieniając kilka razy wodę. Na ogół śledzie są słone na tyle na ile im ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania