Świąteczne śledzie – koreczki w zalewie octowej nieco korzennej

Świąteczne śledzie – koreczki w zalewie octowej nieco korzennej

Świąteczne śledzie – koreczki w zalewie octowej nieco korzennej

Świąteczne śledzie czas zacząć przyrządzić. Uwielbiam śledzie i zawsze robię ich kilka rodzajów. Wyjadam je prosto ze słoika. Zwłaszcza śledziowe koreczki czyli inaczej rolmopsy łatwo chwycić i podgryzać. Świąteczne śledzie muszą być zawsze ekstra! Zazwyczaj używam duże i mięsiste filety tak zwane matiasy. Są najlepsze, przede wszystkim dobrze oczyszczone z ości. Na święta kupuję około 1 kg śledzi solonych. Najpierw je moczę w zimnej wodzie, zmieniając kilka razy wodę. Na ogół śledzie są słone na tyle na ile im ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, koreczki, ogórki, ogórki kiszone, ryby, ryba, owoce morza, ryba w occie

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.