Cudownie aromatyczny i soczysty łosoś skąpany w zielonym pesto to świetna propozycja na obiad lub kolację. Doskonale komponuje się z kuskusem, ryżem czy pieczonymi ziemniaczkami. Pycha! SKŁADNIKI (2 porcje) 400g filetu z łososia 1/2 pęczka (doniczki bazylii) 1-2 ząbki czosnku 3-4 łyżki prażonego słonecznika (lub orzeszków pinii) 3-4 cm kawałek sera grana padano lub parmezanu oliwa z oliwek 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz pomidorki koktajlowe (10-15 sztuk) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Filet z łososia nacieramy ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...