Łosoś pieczony ze szparagami

Łosoś pieczony ze szparagami

Łosoś pieczony ze szparagami

Proste grillowe danie. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia : 30 + 5 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Łatwe danie na szybki obiad. Wystarczy zapakować składniki do papieru do pieczenia i zapiec. Zamiast papieru możecie użyć foli aluminiowej, szczególnie jeśli chcecie upiec rybę na grilu. Łosoś upieczony tą metoda jest soczysty, bo w gru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, szparagi, łosoś, ziemniaki, obiad, szybki obiad, grill, owoce morza, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.