Przepis na : kolacja
Pełne smaku danie, które szybko się robi i pysznie smakuje. Krewetki wychodzą jędrne i sprężyste, a sos, kremowy i lekko pikantny. Nie zapomnijcie o dodaniu soku z cytryny, który świetnie balansuje delikatny smak mleka kokosowego. Jeśli nie macie innej możliwości, zamiast dużych krewetek użyjcie mniejszych, drobniejszych. Ale wiadomo, im większe, tym lepsze ;) SKŁADNIKI / 2 porcje 250 g krewetek (najlepiej Black Tiger) 1 łyżka oleju kokosowego (lub innego roślinnego lub masła) 3 ząbki czosnku 1/2... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...