Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa

Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa

Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa

Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa to jedno z moich ulubionych smarowideł kanapkowych, które przygotowuję na Święta, Sylwestra i inne okazje. W poprzednią Wigilię rillettes cieszyło się tak dużym zainteresowaniem, że powtórzyłam je także na Wielkanoc. Nie ma z nią dużo pracy. Idealnie smakuje na świeżym, pełnoziarnistym pieczywie czy pszennej bagietce. Pastę warto podać z kiszonym ogórkiem.. Przechowujemy w lodówce do maksymalnie 3-4 dni. Rillettes z łososia: 400 g świeżego łososia 100 g wędzonego łos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ryby, mielone, łosoś wędzony, majonez, przepisy na święta, pasta, pasty, ryba, pieczywo, do pracy, ogórki, ogórki kiszone, bagietka, wielkanoc, sosy, sylwester, owoce morza, przystawki, przystawka z łososiem, pasta kanapkowa, ryby na święta

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.