Tagliatelle z owocami morza

Tagliatelle z owocami morza

Tagliatelle z owocami morza

250 g ośmiorniczek baby, 200 g kalmarów baby, 12 krewetek, 250 g tagliatelle, 250 g pomidorków koktajlowych, 1 cm imbiru świeżego, 1 chili, 5 cm trawy cytrynowej, sok z cytryny, 1 ząbek czosnku, oliwa, 2 dymki ze szczypiorem, 50 ml białego wytrawnego wina,   sól kolendra Ośmiorniczki i kalmary oczyścić. Ośmiorniczki zblanszować we wrzącej wodzie, wyjąć, przełożyć do zimnej wody, osuszyć.  Tuby kalmarów przeciąć wzdłuż na pół i ponacinać (od strony wewnętrznej) w kratkę. Posiekać trawę cytrynową i ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.