Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku – uwielbiam jeść, zaś nie cierpię nazwy. Niestety taka się przyjęła i pewnie dużo osób będzie jej szukać właśnie pod tymi słowami. A o czym mowa? O smażonej rybie w zalewie pomidorowo-octowej w towarzystwie cebuli, ogórków i konserwowej papryki. Tytułowa ryba z Japonią ma tyle samo wspólnego, co jej koleżanka – ryba po grecku – z Grecją. Mniejsza o nazwę. Ryba jest idealna na Wigilię – można ją przygotować wcześniej, ponieważ podaje się ją na zimno, a gdy „smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ogórki, papryka, słoik, mielone, ogórki konserwowe, zupa pomidorowa, ciasto, dorsz, przystawki, ryby smażone, ciasto naleśnikowe, mięso, pstrag, jak zrobic pstrąga, ryby w zalewie, ryba po grecku, owoce morza, ryba w ciescie, ryba w occie, dania na gorąco, ciasto z bezami, mięso mielone, ciasto na zimno, mielone z warzywami, proste ciasto, dania bez mięsa

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.