Krem z cukinii z mlekiem kokosowym i krewetkami

Krem z cukinii z mlekiem kokosowym i krewetkami

Krem z cukinii z mlekiem kokosowym i krewetkami

  Składniki:1 kg cukinii3 szalotki lub 1 cebula2 ząbki czosnkuoliwa400ml mleka kokosowego2 łyżki zielonej pasty curry700ml bulionu500g obranych krewetek (magą być mrożone)sól Sposób przygotowania:W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojone dymki i czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy wszystko razem około 15 minut. Po tym czasie do warzyw wlewamy bulion, mleko kokosowe, przyprawiamy pastą curry (ja dałam 2 łyżki, ale możesz dodać mniej lub więcej, w zależności od tego,&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.