Przepis na : kolacja
Szybkie do przygotowania i pyszne. Najlepiej kupić śledzika w zalewie. Chlebek upiec w tosterze lub na patelni z odrobiną oleju. Musi być dosyć mocno zarumieniony. Pokroić w kwadraty 2 x 2 cm. na każdym położyć kawałek śledzika, kawałek ogórka. Spiąć wykałaczką. U góry zawinąć cebulkę z zalewy. Skropić wszystko zalewą ze słoika. Koreczki przygotować chwilkę przed podaniem. Smacznego. czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl