Bardzo lubię mięsko w sosie chrzanowym z ziemniaczkami i burakami. Wczoraj zostały mi ziemniaczki, więc zrobiłam kluski do mięska. Dalsze testowanie produktów firmy Majonez Kielecki Dziś postanowiłam przetestować chrzan luksusowy . Chrzan jest bardzo dobry, a sos wyszedł rewelacyjny. Sos podałam do mięska i stwierdzam że poprostu pychotka. Zapraszam również na ich super stronkę https://www. facebook .com/majonezkielecki. Łopatka
Kuchnia Danusicebula 10 ziarenek ziela angielskiego 10 goździków 1 łyżeczka ziarenek gorczycy 1 laska cynamonu 400 g filetów śledziowych a la matjas (u mnie zawsze Lisner) 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki Wykonanie: Cebule kroimy w krążki, składniki marynaty zagotowujemy i odstawiamy do całkowitego
Kulinarne przygody Gatityziemniaków 260 g marchewki 150 g pietruszki 130 g selera 150 g ogórków konserwowych 200 g groszku konserwowego 80 g jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu 3 łyżki oleju rzepakowy tłoczonego na zimno 1 łyżka francuskiej musztardy sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, zostawiamy w mundurkach. Marchew, pietruszkę i selera obieramy. Wszystkie warzywa
Kulinarne przygody Gatitygustu taka mocno czosnkowa ? Sałatka ziemniaczana Składniki: 700 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 250 g kiszonych ogórków 4 jajka ugotowane na twardo 4 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( u mnie mrożona) sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy ze skórki, jajka obieramy ze skorupek. Składniki kroimy w drobną kostkę
Kulinarne przygody Gatitysałaty (najlepiej pasuje rukola ze względu na wyrazisty, ziemisty smak) oraz usmażonego kurczaka (jeśli filet jest zbytd duży, kroimy go na pół. Na środek górnej połówkę bułki dajemy sporo majonezu. Całość składamy w dorodnego chicken burgera, przyciskamy ręką od góry iiiiii pochłaniamy! PODANIE OM NOM NOM! Post CHICKEN BURGER Z SOSEM BARBECUE pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchennią całą rybę i odkładamy do lodówki na 10 minut. W tym czasie zrobimy dip. OM NOM NOM! 7. DIP (3 min): do miseczki wlewamy 100 ml śmietany, łyżkę majonezu, pół pęczka posiekanego koperku lub natki pietruszki, rozgnieciony ząbek czosnku oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. OM NOM NOM! 8. SMAŻENIE RYBY
Nerds Kitchenodstawiamy na ok. 30 min do lodówki (można pominąć ten krok i od razu smażyć). 2. SOS (1 min): czosnek miażdżymy i rozcieramy z pół łyżeczki soli, dodajemy majonez, ketchup i 2 łyżki mleka dla uzyskania nieco mniej zwartej konsystencji. Dodajemy szczyptę pieprzu, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. 3. SMAŻENIE KURCZAKA (5 min): zamarynowanego kurczaka wrzucamy na patelnię
Nerds Kitchenczosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo jest po prostu znacznie smaczniejszy. Składnik opcjonalny wielu naszych przepisów. Wg uznania można dolewać mleka, aby zmienić strukturę na rzadszą. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ROZCIERANIE CZOSNKU
Nerds KitchenProsta i smaczna sałatka...z makaronem ..składniki bardzo proste...tylko ogórek, pomidor i cebulka...polecam.. 1 opak.makaronu kokardki Czaniecki 1 ogórek zielony 1-2 pomidory 1 cebula majonez jogurt naturalny sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Ogórki ,pomidory i cebulę obrać i pokroić w kostkę.Jogurt wymieszać z majonezem.Wymieszać z makaronem i warzywami.Doprawi
Moje domowe kucharzenieProsto...szybko..i smacznie... sałata lodowa cebula ogórki korniszony pomidor majonez jogurt sól, pieprz Sałatę porwać na kawałki.Cebulę i pomidora pokroić w kostkę, ogórki w półplasterki.Wymieszać wszystko razem.Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić.Dodać do sałaty i wymieszać
Moje domowe kucharzeniepapryki..a tym razem dodatkiem są pieczarki.. 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula fioletowa 20 dkg pieczarek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 5 dkg żółtego sera 3 jajka sól ,pieprz, wegeta przyprawa do kurczaka koperek, rzeżucha lub szczypiorek Pierś z kurczaka, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę
Moje domowe kucharzenieduża pierś z kurczaka przyprawa udko pieczone Składniki na ciasto: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy wegeta Pierś z kurczaka pokroić w kawałki, obtoczyć w przyprawie i odstawić na 1 godz. Składniki ciasta dokładnie wymieszać, mięso zanurzać w cieście
Moje domowe kucharzeniesłoiczek papryki marynowanej 4 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia Składniki na ciasto: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy Składniki na zalewę: 1/4 szkl. octu 1/2 l wody 1 łyżeczka soli 3 łyżki cukru ziele angielskie liście laurowe Pierś
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka w środku, soczysta i bardzo aromatyczna. Przepis wykorzystywany przeze mnie już wielokrotnie od kilku lat, który zawsze wszystkim smakuje. Polecam więc go i Wam. Post Pieczona karkówka pojawił
Marta GotujeWarstwowe sałatki przekładane majonezem są popularne u naszych wschodnich sąsiadów. Sałatkowe torty są bardzo imponującym i dekoracyjnym elementem świątecznych stołów. Składniki na takie danie możecie dowolnie zmieniać, ale warto zostawić warstwę marynowanych grzybów, bo wygląda świetnie :). Polecam też dodanie ugotowanych na twardo jajek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy Aleksandry