majonez - 14247 przepisów (strona:600/950)

Łopatka w sosie chrzanowym 262

Bardzo lubię mięsko w sosie chrzanowym z ziemniaczkami i burakami.  Wczoraj zostały mi ziemniaczki, więc zrobiłam kluski do mięska. Dalsze testowanie produktów firmy Majonez Kielecki Dziś postanowiłam przetestować chrzan luksusowy . Chrzan jest bardzo dobry, a sos wyszedł rewelacyjny. Sos podałam do mięska i stwierdzam że poprostu pychotka. Zapraszam również na ich super stronkę  https://www. facebook .com/majonezkielecki. Łopatka

Kuchnia Danusi
Śledź w sosie czosnkowym 439

cebula 10 ziarenek ziela angielskiego 10 goździków 1 łyżeczka ziarenek gorczycy 1 laska cynamonu 400 g  filetów śledziowych a la matjas (u mnie zawsze Lisner) 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki Wykonanie: Cebule kroimy w krążki, składniki marynaty zagotowujemy i odstawiamy do całkowitego

Kulinarne przygody Gatity
Klasyczna sałatka jarzynowa 267

ziemniaków 260 g marchewki 150 g pietruszki 130 g selera 150 g ogórków konserwowych 200 g  groszku konserwowego 80 g jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu 3 łyżki oleju rzepakowy tłoczonego na zimno 1 łyżka francuskiej musztardy sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, zostawiamy w mundurkach. Marchew, pietruszkę i selera obieramy. Wszystkie warzywa

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ziemniaczana 418

gustu taka  mocno czosnkowa  ? Sałatka ziemniaczana  Składniki: 700 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 250 g kiszonych ogórków 4 jajka ugotowane na twardo 4 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( u mnie mrożona) sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy ze skórki, jajka obieramy ze skorupek. Składniki kroimy w drobną kostkę

Kulinarne przygody Gatity
CHICKEN BURGER Z SOSEM BARBECUE 431

sałaty (najlepiej pasuje rukola ze względu na wyrazisty, ziemisty smak) oraz usmażonego kurczaka (jeśli filet jest zbytd duży, kroimy go na pół. Na środek górnej połówkę bułki dajemy sporo majonezu. Całość składamy w dorodnego chicken burgera, przyciskamy ręką od góry iiiiii pochłaniamy! PODANIE OM NOM NOM! Post CHICKEN BURGER Z SOSEM BARBECUE pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 273

nią całą rybę i odkładamy do lodówki na 10 minut. W tym czasie zrobimy dip. OM NOM NOM! 7. DIP (3 min): do miseczki wlewamy 100 ml śmietany, łyżkę majonezu, pół pęczka posiekanego koperku lub natki pietruszki, rozgnieciony ząbek czosnku oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. OM NOM NOM! 8. SMAŻENIE RYBY

Nerds Kitchen
SAŁATKA GYROS – 3,40 zł 8603

odstawiamy na ok. 30 min do lodówki (można pominąć ten krok i od razu smażyć). 2. SOS (1 min): czosnek miażdżymy i rozcieramy z pół łyżeczki soli, dodajemy majonez, ketchup i 2 łyżki mleka dla uzyskania nieco mniej zwartej konsystencji. Dodajemy szczyptę pieprzu, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. 3. SMAŻENIE KURCZAKA (5 min): zamarynowanego kurczaka wrzucamy na patelnię

Nerds Kitchen
SOS CZOSNKOWY 458

czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo jest po prostu znacznie smaczniejszy. Składnik opcjonalny wielu naszych przepisów. Wg uznania można dolewać mleka, aby zmienić strukturę na rzadszą. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ROZCIERANIE CZOSNKU

Nerds Kitchen
1442. Sałatka z makaronem 437

Prosta i smaczna sałatka...z makaronem ..składniki bardzo proste...tylko ogórek, pomidor i cebulka...polecam.. 1 opak.makaronu kokardki Czaniecki   1 ogórek zielony 1-2 pomidory 1 cebula majonez jogurt naturalny sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Ogórki ,pomidory i cebulę obrać i pokroić w kostkę.Jogurt wymieszać z majonezem.Wymieszać z makaronem i warzywami.Doprawi

Moje domowe kucharzenie
1552. Surówka z sałaty lodowej 273

Prosto...szybko..i smacznie... sałata lodowa cebula ogórki  korniszony pomidor majonez jogurt sól, pieprz Sałatę porwać na kawałki.Cebulę i pomidora pokroić w kostkę, ogórki w półplasterki.Wymieszać wszystko razem.Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić.Dodać do sałaty i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Kotleciki drobiowe siekane z pieczarkami 341

papryki..a tym razem dodatkiem są pieczarki.. 1 podwójna pierś z kurczaka  1 cebula fioletowa  20 dkg pieczarek  3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki majonezu  5 dkg żółtego sera  3 jajka  sól ,pieprz, wegeta  przyprawa do kurczaka koperek, rzeżucha lub szczypiorek Pierś z kurczaka, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę

Moje domowe kucharzenie
Pierś z kurczaka w cieście majonezowo-musztardowym 413

duża pierś z kurczaka  przyprawa  udko pieczone Składniki na ciasto:  2 jajka  2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy  wegeta Pierś  z kurczaka pokroić w kawałki, obtoczyć w przyprawie i  odstawić na 1 godz. Składniki ciasta dokładnie wymieszać, mięso zanurzać w cieście

Moje domowe kucharzenie
Pierś z kurczaka w zalewie octowej 356

słoiczek papryki marynowanej 4 łyżki koncentratu pomidorowego  olej do smażenia Składniki na ciasto: 2 jajka  2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy  Składniki na zalewę: 1/4 szkl. octu  1/2 l wody 1 łyżeczka soli  3 łyżki cukru  ziele angielskie  liście laurowe  Pierś

Moje domowe kucharzenie
Pieczona karkówka 499

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka w środku, soczysta i bardzo aromatyczna. Przepis wykorzystywany przeze mnie już wielokrotnie od kilku lat, który zawsze wszystkim smakuje. Polecam więc go i Wam. Post Pieczona karkówka pojawił

Marta Gotuje
SAŁATKA "GRZYBOWA POLANA" 8249

Warstwowe sałatki przekładane majonezem są popularne u naszych wschodnich sąsiadów. Sałatkowe torty są bardzo imponującym i dekoracyjnym elementem świątecznych stołów. Składniki na takie danie możecie dowolnie zmieniać, ale warto zostawić warstwę marynowanych grzybów, bo wygląda świetnie :). Polecam też dodanie ugotowanych na twardo jajek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry