Pasta z wędzonego łososia i serka. Inaczej teryna z łososia

Pasta z wędzonego łososia i serka. Inaczej teryna z łososia

Pasta z wędzonego łososia i serka. Inaczej teryna z łososia

Teryna to słowo pochodzi od francuskiego słowa torrine. Można robić terynę mięsną, warzywną lub z ryb. Naczynie wyłożyć folią spożywczą. Płaty łososia podzielić na cztery części. Do miski wrzucić twarożek, masło,chrzan i dokładnie zmiksować. Dodać posiekany koperek i wymieszać, ale już łyżką. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Masę podzielić na trzy części. – na dno formy położyć płaty łososia – 1 część masy rozłożyć równo na łososiu. – rozłożyć następną warstwę łososia. – jajka ugotować na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ryby, jajko, pasty, pasta, mielone, ryba, francuskie, majonez, łosoś wędzony, kolacja

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.