Kotlety schabowe według Magdy Gessler
Kotlety schabowe według Magdy Gessler
Przepis na : obiad
Kotlety schabowe według Magdy Gessler są rzeczywiście wyśmienite! Kruche, delikatne, chrupiące. W zasadzie nie ma w ich przygotowaniu wielkiej sztuki, potrzeba tylko kilku godzin na moczenie mięsa w mleku. Właśnie to dzięki mleczno-cebulowej marynacie mięso kruszeje i staje się tak miękkie. Mięso na kotlety należy rozbić cieniutko, a także przekroić żyłki, jeżeli takie występują na kotletach – to właśnie przez żyłki, kotlety schabowe nie raz nam się zwijają na patelni – ten patent pozwoli tego uni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii
Autor
Kasia Nowakowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kotlet, kotlety, mięso, schabowe, kurczak, mielone, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kotlety mielone, piersi, pierś, majonez, schab, obiad, kurczak pieczony, kurczak z serem, wieprzowina, kotleciki z kurczaka, schab gotowany, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak w zalewie, kurczak w marynacie, pierś w marynacie
Inne przepisy z Kuchnia Bazylii
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję