Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Od zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku.  Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone podudzia z kurczaka Sos holenderski: 3-4 żółtka łyżka soku z cytryny 1-2 łyżeczki masła sól i pieprz Przygotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.