Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico
Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico
Od zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku. Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone podudzia z kurczaka Sos holenderski: 3-4 żółtka łyżka soku z cytryny 1-2 łyżeczki masła sól i pieprz Przygotowan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty
Autor
Ostoja Lasu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, sosy, kurczak, polewa, kurczak pieczony, sos do kurczaka, zielone szparagi, fasolka szparagowa, fasolka, dania obiadowe, majonez, bułki, podudzia z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z cytryną, bez pieczenia, kurczak grillowany
Inne przepisy z Karczma Honorietty
Dodaj komentarz