Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico

Od zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku.  Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone podudzia z kurczaka Sos holenderski: 3-4 żółtka łyżka soku z cytryny 1-2 łyżeczki masła sól i pieprz Przygotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Autor

Ostoja LasuOstoja Lasu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, sosy, kurczak, polewa, kurczak pieczony, sos do kurczaka, zielone szparagi, fasolka szparagowa, fasolka, dania obiadowe, majonez, bułki, podudzia z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z cytryną, bez pieczenia, kurczak grillowany

Inne przepisy z Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.