Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip

Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip

Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip

Dzisiaj zapraszam Was na sos tysiąca wysp. Sos jest konkretny, ja robię go w wersji ostrawej, dla prawdziwych twardzieli dodając dodatkowo tabasco. Jeśli serwujecie go dzieciom, to pomijamy ten dodatek Sos świetnie sprawdza się do mięs grillowanych czy pieczonych warzyw, jajek, na kanapki, ale również jako dressing do sałaty czy dip na imprezę. Jeśli decydujecie się używać go jako dressing, dodajcie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki temu dodatkowi, dressing będzie nie tylko lżejszy w sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, dipy, sałatki, sałatka, mięso, sałata, sos do sałaty, kanapki, dania obiadowe, deser, majonez, desery, impreza, przetwory, ciasto, zupa, dodatki do mięs, sałatka z majonezem, salatka z jajkiem, mięsa pieczone, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.